Page of Possibilities: Gratis Workshops voor Kinderen

Stichting Page Not Found nodigt je uit om mee te doen aan de eerste PAGE OF POSSIBILITIES workshop! Ontdek de kleurrijke, creatieve wereld van boeken gemaakt door kunstenaars en leer hoe je je eigen kleine publicatie kunt maken!

Vanaf 2021 organiseert Page Not Found een reeks creatieve workshops genaamd ‘Page of Possibilities’ waarin kinderen (4-12 jaar) leren hoe je zelf een boek kunt maken. De workshops zijn gratis, tweetalig (Engels en Nederlands) en vinden plaats in onze projectruimte aan de Boekhorststraat 128 in Den Haag. De knutsel sessies worden geleid door een kunstenaar en kunstdocent met een uitgebreide ervaring in educatieve projecten, en daarnaast worden er regelmatig gastkunstenaars uitgenodigd om bij te dragen. De workshops combineren kinderspel met kunst en druktechniek en stimuleren creatieve ontmoeting en samenwerking door middel van doe-het-zelfpublicaties. ‘Page of Possibilities’ is geïnspireerd door de pedagogie van Célestin Freinet, die in 1947 de l’École Moderne (De Moderne School) oprichtte in Frankrijk. In zijn moderne scholen lag de nadruk op leren gestuurd door kinderen: er werd een drukpers midden in de school geplaatst en kinderen deelden hun ervaringen en inzichten via zelfgemaakte boeken en pamfletten.

Om een plaats te reserveren en je aan te melden voor de eerste workshopsessie, kan je schrijven naar info@page-not-found.nl.

Cultuurschakel agenda